Skip to main content

Fomentem la lectura a Sant Quirze Safaja!

INAUGURACIÓ EL 23 D'ABRIL

 

Sant Quirze Safaja tindrà dos nous punts de lectura, seran unes petites biblioteques instal·lades amb forma de caseta de fusta on en el seu interior hi haurà llibres de lectura per a totes les edats.

BOOKCROSSING O LITTLE FREE LIBRARY és un moviment sorgit d’EE.UU, que amb el concepte “la petita llibreria” arriba com a projecte de lectura a Sant Quirze perquè tothom tingui accés a llibres i fomentar la lectura entre nosaltres.

De moment instal·larem dues casetes de llibres a l’entrada de dues urbanitzacions: una a Les Clotes i una altra al Solà del Boix. En el seu interior hi trobareu llibres de totes les edats de manera que aquell que ho vulgui els podrà agafar lliurament; llegir-lo i retornar-lo al mateix lloc un cop acabat.  No fa falta que recordem que cal cuidar-los i, per tant, tornar-los sempre en bon estat; sense haver-los pintat ni marcat.

L’objectiu principals d’aquest projecte és fomentar la lectura, fomentar valors i alhora promoure la consciència social en la col·laboració de llibres.

Tanmateix, en aquestes casetes de llibres també es podran deixar llibres ,que ja no és llegeixin que tinguem a casa. Demanem que siguin llibres de lectura i que siguin d'interès per a tothom. No s'acceptaran altres tipus de llibres com enciclopèdies o similars. 

 

L’Ajuntament de forma periòdica farà una revisió de les casetes, de manera que l’èxit del bon funcionament d’aquestes dues casetes serà el que ens permetrà posar-ne de noves a les altres urbanitzacions.

 

Confiem en tots vosaltres i, com deia Ricardo León “Els llibres em van ensenyar a pensar, i el pensament em va fer lliure”.