Skip to main content

Rutes per Sant Quirze Safaja

La gent se sent atreta per Sant Quirze Safaja per múltiples raons, moltes d'elles però per la seva tranquil·litat i la seva imperiosa naturalesa que l'envolta. Fruit d'aquesta riquesa que tan valuosa és per a nosaltres, us deixem un seguit de rutes que creiem que poden ser el vostre interès per descobrir el nostre entorn:

1. RUTA EL GORG NEGRE I LES POUES DE GEL

Es tracta d’una ruta molt completa i divertida amb una combinació perfecta de bosc, corriols, paisatge, roca i aigua.Es tracta d’una ruta molt completa i divertida amb una combinació perfecta de bosc, corriols, paisatge, roca i aigua.
Seguirem el curs del Tenes a l’inici però veurem els seus racons més interessants cap al final. Recorrerem zones de boscos ombrívols, d’altres amb sòls pobres i rocosos però amb vista als cingles de Bertí i a Sant Miquel del Fai.
Tornarem al curs del Tenes, protagonista indiscutible d'aquesta ruta, i a la tornada visitarem el gorg Negre i altres salts d’aigua, veurem antics molins fariners i admirarem amb curiositat algunes poues de glaç perfectament conservades.

Trobareu el track i tota la informació a través d'aquest link

Aquesta ruta ha estat inclosa dins el programa de Diputació de Barcelona de DESTINS ARRELATS. Un seguit de rutes interpretades per a viure la natura i l'aigua en primera persona. En total es presenten 15 rutes. Són destins propers per viure el contacte amb el territori i la gent, vetlladors de la seva identitat territorial, oferim descobrir el nostre patrimoni natural i cultural a un visitant respectuós dins un marc sostenible.

ItinerarisRibera 02 ItinerarisRibera 02

 

2. RUTA MÀRIUS TORRES

La ruta Màrius Torres posa al vostre abast un doble itinerari –anada i tornada- entre Puigdolena i el nucli de St. Quirze Safaja. La ruta recorre paisatges i entorns trepitjats pel poeta i aquells que feien el camí com ell, així com també passa pel cementiri del municipi a on està enterrat. El camí té un paisatge acollidor i ofereix profundes vistes de la plana del Vallès i del cingles de Bertí, Gallifa i St. Llorenç. La ruta Màrius Torres posa al vostre abast un doble itinerari –anada i tornada- entre Puigdolena i el nucli de St. Quirze Safaja. La ruta recorre paisatges i entorns trepitjats pel poeta i aquells que feien el camí com ell, així com també passa pel cementiri del municipi a on està enterrat. El camí té un paisatge acollidor i ofereix profundes vistes de la plana del Vallès i del cingles de Bertí, Gallifa i St. Llorenç.

Es tracta d'una ruta senyalitzada.

Trobareu tota la informació a través d'aquest link

 

3.RUTA AL VOLTANT DEL SERRAT DE LA CODINA

Aquesta ruta circular, al costat mateix de Sant Quirze de Safaja i encaixada entre els torrents de la Rovireta i l'Espluga, ens proposa descobrir dos ambients naturals a tocar però completament diferents: dues orientacions del Serrat de la Codina: el solell i el bac. El solell més transformat per l'antiga acció de l'home i l'obac, feréstec i forestal.

Es tracta d'una ruta sense senyalitzar.

Trobareu el track i tota la informació a través d'aquest link

 

 

MÉS RUTES